Chauffeur vindt slang in de wagen – Reptielenzoo Iguana schiet te hulp

oktober 22, 2015

De Graaf Afvalbeheer – De Graaf chauffeur vindt slang in de wagen

Een chauffeur van De Graaf Groep uit Purmerend werd tijdens zijn werkzaamheden op donderdag 1 oktober hevig opgeschrikt. Bij het controleren van zijn wagen zag hij naast de luchtslangen een wit-gele slang zitten. Toen hij die wit-gele slang ook nog zag bewegen, wist hij dat het om een levende slang ging.

Reptielenzoo Iguana schiet te hulp

Het incident vond plaats in de gemeente Goes. Medewerkers van de Reptielenzoo Iguana in Vlissingen kwamen de chauffeur te hulp en namen de slang mee. Het bleek om een zogenaamde koningsslang te gaan. De slang is meegenomen naar de Reptielenzoo Iguana en zal de komende drie weken daar blijven ter observatie. In die periode heeft de eigenaar van de slang de mogelijkheid zich te melden.Koningsslangen, Königsnattern, Kingsnakes, Lampropeltis 2Koningsslangen, Königsnattern, Kingsnakes, Lampropeltis 6
   Koningsslangen, Königsnattern, Kingsnakes, Lampropeltis 3Koningsslangen, Königsnattern, Kingsnakes, Lampropeltis 5Koningsslangen, Königsnattern, Kingsnakes, Lampropeltis 4

De koningsslang

De koningsslang is voor mensen een ongevaarlijke slang die voornamelijk voorkomt in Noord-Amerika, Midden-Amerika en de noordelijke landen van Zuid-Amerika. Ze eten vooral knaagdieren, hagedissen en soms ook andere slangen, zelfs de meest giftige. Kenmerkend voor koningsslangen is namelijk dat ze immuun zijn voor het gif van andere slangen.
Koningsslangen bestaan in allerlei kleuren en kunnen een lengte van wel twee meter bereiken. De koningsslang in de wagen van De Graaf Groep was ongeveer een meter lang.